Dit is de startpagina van Fazzi's "Nederlandse broedvogel pagina"

Na lang aarzelen heb ik uiteindelijk toch besloten mijn vogelfoto's aan de openbaarheid prijs te geven. Die aarzeling is niet zonder reden.
Veel van mijn opnames zijn gemaakt dichtbij de nesten. Nestfotografie is een verguisde manier van vogelfotografie en niet ten onrechte. Bij onvoldoende ornithologische kennis kan het gemakkelijk tot verstoring lijden.
Toch mogen we niet vergeten dat nestfotografie voor een belangrijk deel heeft bijgedragen aan de kennis van onze broedvogels. Met name in de eerste vijftig jaar van de vorige eeuw was nestfotografie voor een aantal prominente ornithologen de belangrijkste manier van vogelfotografie.
De opnames die u te zien krijgt zijn zo'n dertig jaar geleden gemaakt na nog eens dertig jaar van grondige studie van vogels in het veld.

In veel gevallen kunt u naast het volwassen mannetje ook foto's te zien krijgen van het vrouwtje, nest en de jongen door op de tekentjes (man, vrouw etc.) rechts van de foto te klikken. Het gekombineerde man/vrouw tekentje staat voor "geslachten gelijk".

Veel plezier met het bekijken van deze grote maar helaas niet volledige verzameling van foto's van onze nederlandse broedvogels.
(alfabetische lijst van vogel-foto's)

Met vriendelijke groet,
de fotograaf: G.G.A.Fazzi

Opmerkingen of vragen? schrijf   me: G@Fazzi.nl