De fotograaf:

Geboren en getogen in Friesland werd de fotograaf Gerard Fazzi reeds als tienjarig jongetje bekend gemaakt met de ornithologie.
Zijn vader, die zelf een groot vogelkenner was, nam hem mee en leerde hem alles wat hij wist over vogels waarbij met name de vogelzang veel aandacht kreeg. De vogelhobby was begonnen en zou zijn hele leven lang duren.

Het vertrek uit Friesland deed zijn aandacht verschuiven naar de plevieren nadat hij in 1952 zijn eerste kleine plevierennest vond.

Vanaf 1962 werd hij tijdens het uitoefenen van zijn hobby vergezeld door een vriend met dezelfde interesse in de ornithologie en er werd spoedig daarna besloten geluidsopnamen te maken van de vogelzang.

De vondst in 1965 van het eerste Nederlandse broedgeval van een keep was de aanleiding te beginnen met de fotografie van de vogels.

Jarenlange studie van vogels tezamen met de bandopnames en de foto’s leiden uiteindelijk tot een 400-tal lezingen met beeld en geluid ondersteund. Deze klankbeelden werden tot 1989 door bijna het hele land vertoond.

Tijdens de 40 jaar veldstudie heeft de fotograaf de meest uiteenlopende vogels voor de lens gehad. Van de typische weidevogels van zijn geboortegrond tot aan de moeras- en riet- bewoners zoals het zeldzame woudaapje, de bosvogels en de vogels van zandgronden waaronder zijn geliefde plevieren.

Na een langdurige neurologische ziekte stierf hij op 73 jarige leeftijd op 19 maart 2004.

Hopelijk geniet u van de foto’s op deze webpagina’s net zo veel als de fotograaf deed bij het "schieten" ervan.

Veel kijkplezier!

 

G.G.A.Fazzi